• PRVI-PREGLED

  Prvi pregled

  Prvi pregled je navadno obsežen, saj želimo izvedeti čim več o vaši zdravstveni zgodovini, zato vas precej stvari vprašamo, želimo, da imate s seboj ob pregledu tudi izvide pregledov in preiskav, ki ste jih že opravili, morebiti odpustnice, če ste bili hospitalizirani. Želimo si ustvariti čim popolnejšo sliko o vas in vašem stanju (ne le o stanju vaših ledvic), saj vas želimo kar se da celovito obravnavati, da bi kar najhitreje in najbolje razkrili vaše probleme in jih pomagali razrešiti.

  Internistični prvi pregled, ko je problem splošno internistični, ne usmerjen.

  Nefrološki prvi pregled, ko je problem, zaradi katerega je nekdo prišel v našo ambulanto, nefrološki.

  Oba pregleda sta po načinu in obsegu dela podobna in obsegata pregled več organskih sistemov.

 • KONTROLNI-PREGLED

  Kontrolni pregled

  <strong>Kontrolni pregledi</strong>, ki sledijo prvemu pregledu, so namenjeni razjasnitvi stanja, spremljanju, izboljševanju stanja do ureditve – na primer – ureditve krvnega tlaka, ozdravitev okužbe, ureditev vodnega stanja v telesu, izboljšanja slabokrvnosti, ureditev elektrolitskega stanja.

  V tem obdobju so lahko kontrolni pregledi pogostejši, bolj usmerjeni na problem, ki ga odpravljamo oz. urejamo. Ko je stanje urejeno in stabilno, pa redkejši.

  Ko nekdo pride na kontrolni pregled po daljšem obdobju – enem ali več letih, je ta pregled spet obsežnejši, saj želimo izvedeti kar največ o tem, kar se je po zadnjem obisku pri nas z vami dogajalo.

 • ULTRAZVOČNI-PREGLED

  Ultrazvočni pregled

  Ob kliničnem pregledu opravimo še ustrezen ultrazvočni pregled, da naravo bolezni, patoloških stanj, stopnje teh čim bolje opredelimo ter tako bolje, hitreje in uspešneje ukrepamo, da bi bolniku kar najhitreje in na najboljši možen način pomagali k ozdravitvi ali izboljšanju stanja.